marți, 13 octombrie 2009

Pasta de peste

      Ne dorim cateodata sa mancam peste de dimineata pana seara, in orice anotimp, in orice perioada. Putem sa facem asta, nu trebuie decat sa ne pregatim din timp. Astfel ne putem delecta cu gustul de peste indiferent de perioada. Chiar si la micul dejun
      Ingrediente:
  • 5 kg peste
  • 2 kg ceapa
  • 0.6 litri ulei

Cum procedam:
      Se curata si se spala pestele, dupa ce s-a scurs de apa se scoate sira spinarii, apoi se fierbe carnea 15 minute. Pana se raceste pestele se pregateste ceapa care se da prin masina de tocat si se caleste in 0,5 l ulei. Dupa ce s-a racit carnea se da si aceasta prin masina de tocat, pasta obtinuta adaugandu-se peste ceapa calita impreuna cu restul uleiului (100ml). Se fierbe timp de 60’, se pune in borcane, se capseaza si se sterlizeaza o ora, iar a doua zi inca o ora.
     Aceasta pasta de peste se poate servi si la micul dejun, daca amestecati 2 liguri pasta cu o lingurita unt, rezultatul este un pateu foarte fin si foarte delicios.

           Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu