marți, 13 octombrie 2009

Tocanita de peste

  Este foarte important sa nu pierdem foarte mult timp cu pregatirea mancarurilor. In primul rand alimentele nu trebuie sa fiarba foarte mult. Trebuie sa tinem cont ca prin fierbere exagerata se distrug multe vitamine. Tinand cont de toate acestea, haideti sa preparam totusi ceva de mancare...          
       Ingrediente:

  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi 
  • 50 ml de vin alb
  • 1 kg peste ( de preferat somn sau salau) 
  • 500 g rosii in bulion
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 felii de paine 
  • Sare si piper (dupa gust)


      Tocam patrunjelul si usturoiul marunt si le amestecam. Taiem pestele cubulete, il aseazam pe o farfurie si  presaram amestecul de patrunjel si usturoi peste peste. Adaugam un praf de sare, apoi amestecam si cu 2 lingurite de ulei de masline. Dam totul la la frigider, pentru cel putin 1 ora, daca se poate chiar 1 ora si jumatate.
    Intre timp pasam rosiile si le punem intr-o sita, la scurs.
    Asezam bucatelele de peste cu tot cu sos intr-o tava, si turnam pasta de rosii peste ele. Adaugam restul de ulei si 100 ml apa amestecata cu vinul si un varf de lingurita de sare.
    Bagam tava in cuptor dat la flacara mare, timp de 10 minute, apoi reduceti flacara la jumatate si lasam inca 5 minute, sau pana este pestele facut.  Lasam amestecul să se odihnească în cuptor timp de încă 3 minute. Se serveste imediat. calda.
     Aceasta tocanita poate fi preparata si in cuptorul cu microunde, dar trebuie tinut cont de timpul de coacere. Reduceti timpul la jumatate fata de cel pentru cuptorul de la aragaz.

          Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu