luni, 17 ianuarie 2011

Ciuperci calite

            Aceasta este o reteta pentru persoanele vegetariene, sau care tin post.        
  Ingrediente:
  • 600-800 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper (dupa gust)
           Curatam si spalam ciupercile in mai multe ape, taiem in felii subtiri palariile si coditele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins dupa care adauga ceapa curatata si taiata julien (feliute). Adaugam ciupercile si calim pana scade zeama lasata de ciuperci. Adaugam usturoiul zdrobit sau taiat foarte marunt. Potrivim gustul de sare si piper si eventual acrim cu putina zeama de lamaie. Servim  cald cu marar tocat. Se potriveste foarte bine cu mamaliguta.

                                      Pofta buna !

                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu