joi, 13 ianuarie 2011

Clatite cu branza de vaci

      Branza de vaci este o sursa naturala de calciu. Este folositor copiilor, cat si adultilor. Cantitatile aceste retete sunt pentru aproximativ 6 portii.
    Pentru coca:
  • 5 linguri de  faina
  • 2 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 ligurita de sare
  • 1 lingura de ulei
Pentru umplutura:
  • 300 g de branza de vaci
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana,
  • 2 galbenusuri sau 1 ou
  • sare dupa gust
         Ouale, sarea si zaharul se bat la mixer, se adauga laptele si faina in ploaie, amestecand continuu. Apoi se adauga uleiul, se amesteca bine din nou si se fac clatitele intr-o tigaie bine incinsa. Branza de vaci se freaca bine cu zaharul, smantana si galbenusurile si se sareaza dupa gust. Se poate adauga si coaja rasa de lamaie sau de portocala, cat si caise uscate, taiate bucatele sau stafide. Pe fiecare clatita se pune cate o lingura de branza de vaci, se impatureste clatita, apoi se rumeneste putin in unt pe ambele parti.
  
                                               Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu