sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ghiveci cu soia

       Oricand este binevenita o reteta fara carne. Ca tinem post, sau suntem vegetarieni, sau acum ne-am hotarat sa devenim vegetarieni. Este mai bine daca suntem in mijlocul verii, cand gasim in piata toate legumele proaspete. Deja mi se face foame....
Pentru a pregati acest ghiveci ne trebuie:
  • 100 g granule de soia
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 brocoli mic
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • sos de soia
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei 100 ml
  • sare si piper 
      Punem soia la fiert in apa cu un praf de sare pentru 30 de minute. Dupa cele 30 de minute scurgem apa si stoarcem soia  de apa (se poate face intr-o sita presand soia). Calim ceapa taiata solzisori, punem morcovul taiat rondele si cartoful taiat cubulete. Stingem cu putina apa si lasam sa se inabuse bine. Adaugam ardeiul si dovlecelul, taiate cubulete si buchetelele de broccoli oparite in apa fiarta.
   Lasam pe foc cateva minute, dupa care adaugam granulele de soia scurse bine si rosiile oparite separat, curatate de pielite si zdrobite.
   Mai turnam o cana de apa si amestecam usor. Lasam pe foc pana se patrund bine toate legumele, la final potrivim gustul de sare si aromatizam cu verdeata tocata marunt. Inainte de a opri focul, stropim legumele cu 1-2 linguri cu sos de soia, astfel mancarica va capata un gust deosebit.

                                                  Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu