sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Pere in aluat

       De cand ma stiu, imi pregatea mama galuste cu prune. Da, dar tot galuste? Tot cu prune? M-am gandit sa incercam si altceva. Cum ar fi aceasta reteta cu pere in aluat. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase.
     Ingrediente:
  • 2-3 pere mari
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingurita cu nucsoara sfaramata
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g alune de padure
  • un praf de sare
  • 400 ml ulei ptr. prajit
        Taiem perele rondele grosute cat degetul mic, le presaram cu nucsoara si le acoperim cu vin (intr-un bol). Amestecam ouale cu faina si restul de vin. Adaugam in amestecul asta zaharul si un praf de sare. Dam perele prin pesmet, apoi le dam prin amestecul de ou si din nou prin pesmet. La final le tavalim prin alunele sfaramate. Prajim rondelele astfel pregatite in uleiul bine incins. Cand le scoatem din ulei le lasam pe hartie absorbanta (servetele sau hartie prosop rola). Le servim calde, eventual cu dulceata.

                                Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu