marți, 25 ianuarie 2011

Piersicute cu nuca de cocos

        De cate ori prepar aceste piersicute imi aduc aminte de copilarie, doar ca atunci mama le facea cu zahar, colorate. Eu insa m-am hotarat sa schimb putin reteta deoare nu vreau sa mai folosesc atatia coloranti in alimentatie, si nici atata zahar nu este foarte bun pentru sanatete.
 Ingrediente:
  • 9 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar (cana ca de ceai)
  • 2 cani ulei
  • 3 lingurite rase de amoniac
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde
  • arome
  • 200 g nuca de cocos
   Se bat ouale intregi cu mirodenii, amoniac (stins cu zeama de la lamaie) si zahar, apoi se toarna uleiul incet ca la maioneza amestecanduse incet continuu.  Faina se adauga pana cand aluatul nu mai sta lipit de maini. Se formeaza bilutele, in podul palmei, care se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. se coc la foc potrivit.
     Crema:
  • 2,5 pachete unt
  • 5 linguri de cacao
  • 1 cana de zahar
  • 150 g de miez de nuci
  • arome
        Se freaca untul cu zahar pana devine spumos, se pun mirodenii, cacao si nucile macinate.
        Bilutele dupa ce se racesc se taie pe jumatate, se scoate putin miez pentru a face loc cremei, miezul scos il incorporam in crema. Bilutete (jumatatile de bilute), astfel pregatite se vor umple cu crema, apoi lipite intre ele.
        La urma eu le tavalesc prin fulgi de nuca de cocos. Se pot face si colorate, tavalite prin culoare si apoi prin zahar, dar eu evit sa bag atata colorant si zahar inutil in alimentatie. Va asigur ca sunt foarte bune si asa.

                                                                Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu