vineri, 28 ianuarie 2011

Pulpa de porc cu verdeata

       Chiar daca suntem grabiti, foarte aglomerati de atata treaba de facut prin casa, trebuie totusi sa si gatim. Insa putem sa pregatim  o friptura standard, acea carne condimentata fripta pe gratar sau ceva mai special, ceva, care cere la fel de putin timp pentru preparare.
  Ingrediente:
  • 1 kg pulpa porc
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • cimbru
  • piper boabe
  • sare
  • patrunjel verde
          Se pun intr-o cratita 3-4 linguri de ulei si se pune pe foc sa se incinga. Se adauga pulpa si se lasa sa se albeasca bine pe toate partile, la foc iute. Dupa ce s-a albit de jur imprejur, se lasa la foc mic, turnandu-se peste carne un pahar cu apa, se mai adauga ceapa taiata in doua. Se mai pun boabe de piper, usturoiul taiat si cimbrul. Se lasa pe aragaz sa fiarba acoperit, la foc mic circa o jumatate de ora. Apoi se adauga sare si un pahar de vin, se baga la cuptor, acoperit, pana se fragezeste carnea. Din cand in cand, se intoarce carnea sau se unge cu sosul din tava. Se serveste presarata cu verdeata si cu legume alaturi. Sunt ideale legumele trase la tigaie.

                                                             Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu