vineri, 28 ianuarie 2011

Zacusca de ardei

     Cand spui zacusca te gandesti automat la ceva gustos, ceva delicios. Nu cred ca exista gospodina care sa nu fi facut niciodata zacusca. Partea interesanta este ca zacusca o poti face din orice. Dar indiferent ce varianta alegi nu are cum sa nu iasa ceva gustos.
      Ingrediente:
  • 2 kg ardei capia sau gogosari (sau combinati)
  • 2 morcovi rasi
  • 2-3 linguri bulion
  • 3-4 rosii in bulion
  • 4 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • ulei
    Ardeiul trebuie spalat, uscat, copt, curatat, si tocat fasii subtiri. Ceapa tocata marunt, o punem la inabusit cu morcovii rasi, un praf de sare si un varf de ligurita de piper. Cand s-a inmuiat ceapa adaugam ardeii taiati fasii, lasam 10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Adaugam bulionul si rosiile in bulion, apoi lasam sa scada, amestecand din cand in cand. Se serveste cald sau rece, cu patrunjel tocat marunt.

                                                                  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu