miercuri, 2 februarie 2011

Cascaval de casa

         Dupa cum stim, in comert foarte putine produse sunt "naturale". De aceea m-am hotarat sa folosesc bucataria de acasa si sa cumpar cat mai putin din comert. Cred ca stiati deja ca putem face si cascaval in casa. Reteta implica mai multe produse lactate, dar rezultatul  este un deliciu.
     Ne trebuiesc: 
  • 1 kg branza foarte proaspata de vaci
  • 1 L lapte
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 g sare fina (1 lingurita)
       Cum procedam:
     Fierbem laptele, dupa care oparim branza in laptele fiert timp de 1-2 minute. Apoi punem branza intr-un tifon curat si o lasam sa se scurga timp de 10 minute. Ungem o crticioara (cu pereti inalti) cu unt incalzit putin.
    In oala in care am oparit branza, se incinge untul, se amesteca cu branza, oul, bicarbonatul si se fierb 3 minute, timp in care trebuie amestecat continuu sa nu se prinda. Dam la o parte cratita de pe foc si amestecam bine compozitia, dupa care rasturnam in craticioara unsa cu unt, Dam apoi craticioara la frigider pentru 24 de ore.

                   Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu