marți, 1 februarie 2011

Varza cu carnati.

       Desi eu prefer legumele, am de gatit pentru mai multe persoane. Niciodata nu reusesc sa ii impac pe toti cu un singur meniu. Dar pentru gurmanzi, aceasta varianta de varza cu carnati este deliciasa si zic eu mult prea satioasa. Dar asta este, nu toata lumea rezista cu legume...
    Ingrediente :
  • 300 g carnati (cabanosi)
  • 2 verze (1,5 kg)
  • 1 legatura de marar verde
  • 2-3 rosii 
  • 1 cana cu vin alb
  • 1 lingura de unt
  • sare si piper macinat
      Tocam varza fideluta, o frecam cu sare, o lasam 10 minute apoi o stoarcem. Punem intr-un ceaunel, cu unt, pe foc la inabusit, putina varza asteptam sa se inmoaie, adaugam alt rand de varza asteptam sa se inmoaie putin si tot asa pana terminam varza de adaugat. Cand s-a inmuiat toata varza, adaugam mararul tocat marunt, piperul macinat si sare. Amestecam bine, mai lasam cateva minute (10 minute). Cat timp fierbe "prajim" putin carnatii intr-o tigaie fara ulei. Adaugam rosiile date pe razuitoare sau pasate la robot, vinul si o parte din carnati (jumatate), amestecam si lasam acoperit sa mai fiarba pana este varza fiarta bine. Cand este gata, asezam restul carnatilor deasupra si dam totul la cuptorul incins, pentru inca 15 minute la foc potrivit.

                                                    Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu