marți, 1 februarie 2011

Cotlet de vitel cu legume

         Cred ca stim cu totii ca, atunci cand mancam, langa carne este binevenita si o garnitura de legume. Pentru aceasta reteta am ales in special morcovul si mazarea. Ambele au un continut ridicat de vitamine si ajuta la digestie.
    Ingrediente:
  • 1 kg de cotlet de vitel,
  • 1 ceapa,
  • 500 g mazare
  • 500 g morcovi
  • 1 telin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
        Se taie bucata de cotlet felii, se pun 2-3 linguri de ulei intr-o cratita, apoi se pun cateva felii de morcovi si de telina, precum si de ceapa. Se aseaza feliile de carne, se presara peste ele sare, piper si usturoiul tocat. Se toarna o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de vin alb. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la cuptor pana este carnea fiarta.
      Intre timp, se fierb in apa cu sare (jumatate de lingurita) morcovi intregi, nu prea mari, peste care se adauga si mazarea. Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se pastreaza calde. Feliile de cotlet  si legumele se aranjeaza pe un platou. Sosul ramas de la friptura se toarna pe deasupra. Optional sosul il puteti pregati cu putin suc de rosii si zeama de lamaie.
                                                      Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu