Ingrediente:
- 2-3 gulii (este de preferar sa fie mici, cele mari sunt mai lemnoase)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de faina
- sare
- 1 legatura de patrunjel verde
Intr-o oala inalta, punem la fiert 1 litru de apa. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare morcovul si radacina de patrunjel, iar guliile le curatam si le taiem in cubulete.
Calim morcovul, patrunjelul si ceapa taiata marunt, in putin ulei intr-o tigaie de teflon, apoi stingem cu faina dizolvata in 100 ml apa rece, amestecand cu o lingura de lemn.
Legumele le rasturnam in apa fierbinte, le lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam guliile. Le lasam sa fiarba pana cand sunt toate legumele fierte (trebuiesc probate), apoi saram supa dupa gust. Tocam patrunjelul verde, il presaram deasupra si servim supa fierbinte.
Optional, pentru cei care nu tin post, sau sunt lacto-vegetarieni, putem drege supa cand am dat-o de pe foc, cu un ou batut bine amestecat cu o lingura de smantana.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu