marți, 1 februarie 2011

Supa de linte

      Imi plac foarte mult legumele, chiar ma bate gandul sa renunt definitiv la carne. Asa ca incep sa ma axez pe mancaruri bazate mai mult pe legume. Aceasta, chiar pot sa spun, ca este supa mea preferata. Se prepara usor si nu ne trebuiesc foarte multe alimente
  • 500 g linte
  • 1 cartof mare (sau doi mai mici)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 lingura chimen seminte
  • 1 lingurita menta
  • 1 lamaie
  • sare si piper 
       In primul rand trebuie spalata bine lintea apoi o lasam cel puti 2 ore la inmuiat in apa. Dupa ce s-a inmuiat (este inmuiata bine atunci cand intra unghia usor in bobitele de linte) o punem la fiert in alta apa, nu cea in care a stat la inmuiat. Prima apa in care fierbe (aproximativ 20 minute) trebuie sa o aruncam. In a doua apa, pe langa linte adaugam morcovul, cartoful, ceapa (taiate in cuburi marisoare), 2 catei de usturoi taiati rondele, 1 varf de linurita de sare si un praf de piper (eu folosesc piper alb macinat). Lasam sa fiarba pana sunt toate legumele fierte bine, fierte cat sa le putem pasa. Trebuiesc pasate ca pentru mancarea de bebelusi. 
      Cand sunt fierte adaugam menta, chimenul (seminte) si 2-3 catei de usturoi. Mai lasam 5 minute la foc mare apoi lasam sa se raceasca 10 minute. Strecuram totul, dar avem grija sa nu aruncam supa. Legumele le pasam (eu le pasez la blender, dar cine nu are blender, merge si la masina de tocat (dar trebuiesc scurse bine). Dupa ce am pasat totul bine, adaugam supa in care au fiert legumele si zeama de la o lamaie. Fiecare dupa preferinte mai adauga sare, piper si usturoi zdrobit.

                           Pofta buna !
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu