Printre bucuriile culinare pe care le ofera Delta Dunarii se afla si aceasta ciorbita de somn
Pentru aceasta ciorbita ne trebuie:
• 1 kg peste fileu (fara sira spinarii)
• 3 l apa
• 150 g morcovi
• 200 g albitura (patrunjel radacina si telina)
• 200 g cartofi
• 200 g ceapa
• 100 g ardei gras
• 100 ml ulei
• 200 g rosii
• 5 fire de leustean
• 5 fire de patrunjel verdeata
• Otet si sare dupa gust
Pestele se curata de intestine, se spala bine si se taie in asa fel incat sa scoatem sira spinarii, pentru a putea taia carnea cubulete. Pana fierbe apa, se spala zarzavatul si se toaca marunt. Cand fierbe apa se pune ceapa la fiert in apa cu sare si ulei, apoi se adauga morcovul, albitura si ardeiul. Se pregatesc rosiile taiate cubulete la fel ca si cartofii. Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii. Dupa 10’ se aduga pestele si rosiile continuand fierberea cca 15 minute. Se aduga verdeata taiata marunt.
O puteti drege daca doriti cu o lingura de smantana
Pofta buna!
marți, 13 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu