Avem nevoie de:
- 4 vinete potrivite
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, taiata marunt
- 1-2 catei de usturoi, tocat marunt
- 400 g rosii in bulion, decojite si tocate
- 4 lingurite patrunjel tocat
- 200 g paste fainoase (de preferat cuscus)
- 2 linguri de cascaval ras
- sare si piper
Se spala vinetele si se usuca, se taie capetele de sus ale vinetelor plus o feliuta in plus (pentru capac). Cu o lingurita sau un cutitas se scobesc vinetele, iar miezul scos se taie cubulete. Se sareaza putin interiorul vinetelor si se aseaza intr-o tava dupa care se baga in cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 25 de minute.
Intr-o tigaie se incing 2 linguri ulei de masline si se calesc ceapa si usturoiul, fara sa se rumeneasca. Adaugati cubuletele de vinete, sare si piper, apoi caliti pana se rumeneste putin. Adaugati rosiile taiate cubulete si fierbeti pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.
Scoateti vinetele din cuptor. Scobiti din nou vinetele de miez, miezul amestecandu-l cu sosul din tigaie. Se condimenteaza dupa gust, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Fierbeti pastele in apa cu sare, aproximativ 1 litru de apa.Cand au fiert pastele, le scurgeti si le amestecati cu sosul de vinete si cascaval ras. Umpleti vinetele cu amestecul obtinut si puneti capace feliile subtiri de vinete taiate anterior, pentru a nu se arde compozitia din vinete.
Se aseaza vinetele intr-o tava unsa inainte cu ulei de masline si se baga in cuptorul preincalzit (200 grade C) timp de 10 minute. Capacele vinetelor pot fi date deoparte inainte de servire.
Puteti sa adaugati pe deasupra o lingura de smantana, asta daca nu tineti post.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu