- 2 kg gogosari
- 1 kg vinete
- 200-300 ml ulei
- 400 ml otet
- 5-6 bucati hrean
- 1 legatura frunze de telina
- 2-3 linguri de miere
- 1 lingura de piper boabe
- 1 lingura de sare
- 1 litru apa.
Alegem vinetele lungi si subtiri, care au mai putine seminte, le spalam, apoi le indepartam coditele si cotoarele. Le taiem rondele, apoi le prajim in putin ulei incins, pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei pe un servet de hartie.
Spalam gogosarii, le indepartam cotoarele si semintele, apoi ii umplem cu feliile de vinete prajite. Curatam hreanul si il taiem fasii, asezam gogosarii cu grija, in borcane curate si uscate. Deasupra punem un strat de hrean si acoperim cu frunze de telina.
Din apa, otet, condimente si miere, preparam un bait, pe care il fierbem bine. Turnam lichidul fierbinte, peste gogosarii umpluti cu vinete, avand graija sa fie acoperiti de lichid. Capsam borcanul sau il legam cu celofan dublu si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il depozitam in camara, la o temperatura mai scazuta.
Spor la treaba !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu