Ingrediente aluat:
- 300-400 g faina
- 100 ml apa
- drojdie cat o nuca
- sare si zahar
- 2-3 cepe
- 500 g ficatei de pasare
- 150 g ciuperci
- 100 g smantana
- 3 oua
- o lingura de unt
- cimbru
- sare si piper
Peste maiaua crescuta punem faina, dar nu toata faina odata, apa si amestecam adaugand faina treptat pana devine un aluat care poate fi framantat si intins pe masa. Il lasam la crescut timp de 30 de minute.
Separat, compozitia calita si racita, o amestecam cu 2 oua si smantana. Trebuie sa avem grija sa nu fie smantana foarte lichida.
Din aluatul crescut intindem o foaie, nu foarte subtire pentru a nu se rupe, si o taiem in bucati cam cat palma de mari. In mijocul foitelor punem o lingura de umplutura apoi impaturim in asa fel incat sa nu se scurga nimic din pachetel. Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Procedam asa pana terminam aluatul si umplutura. Dupa ce am terminat de asezat toate pachetelele in tava, le ungem cu un galbenus de ou. Le dam la cuptorul incins dinainte pentru 30-40 de minute, la foc moderat (potrivit).
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu