sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Maioneza

           Aceasta reteta de maioneza este universala, adica indiferent pentru ce va trebuie. In functie de ceea ce vreti sa pregatiti mai adaugati sau nu, suc de lamaie sau ce altceva doriti.
    
 Ne trebuie:
  • 10 oua
  • 500 ml ulei
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 1 lamaie (zeama)
  • 50 ml apa minerala sau sifon
  • sare
          In primul rand fierbem 6 oua, sa fiarba 4-5 minute. Dupa ce au fiert le bagam in apa rece timp de un minut, le scoatem si le curatam de coaja. Separam albusul de galbenus pentru a lasa galbenusurile sa se raceasca separat. Dupa ce s-au racit le punem intr-un castron mai adanc, adaugam mustarul, un praf de sare si mixam totul timp de 1 minut. Separam galbenusurile de la ouale crude, adaugandule in castronul de mixer. Amestecam totul la viteza mare adaugand uleiul putin cate putin, zeama de la lamaie si apa minerala. Cand am terminat de incorporat uleiul, apa si lamaia gustam sa vedem daca este destul de sarata si de acra, daca nu adaugam ce mai este nevoie apoi o dam la frigider pentru cel putin 20 de minute.
     !!! In cazul in care am taiat maioneza (ca am pus prea mult ulei deodata sau din alt motiv) punem un cartof la fiert, sa fiarba bine, il lasam sa se raceasca. Il zdrobim bine cu furculita, amestecam cu o lingura de maioneza apoi adaugam si restul maionezei mixand usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu