joi, 15 octombrie 2009

Cartofi umpluti

   Sunt zile in care poate nu ai  chef de stat prea mult timp in bucatarie, sau poate nu ai timp.  Iata o reteta care nu necesita foarte mult timp, este  foarte buna pentru vegetarieni si pentru persoanele care tin post. Sa vedem ce ne trebuie:
  •     8 cartofi potriviti
  •     3-4 rosii decojite
  •     1 jumatate de varza
  •     3-4 linguri ulei masline
  •     1 morcov
  •     1 patrunjel radacina
  •      frunze de patrunjel
  •      sare si piper 
            Spalati  cartofii pentru ai pune la fiert, in coaja, timp de 20 minute. Intre timp curatati si spalati varza, o tocati,  apoi curatati morcovii si patrunjelul radacina, le dati la razatoarea mare dupa care se calesc in uleiul incins. Cand s-a inmuiat varza se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert pana scade sosul.
  Cand sunt cartofii fierti se scot din apa, se curata cat sunt calzi si se golesc de miez. Se paseaza miezul care se amesteca bine cu legumele calite, se adauga sare si piper. Cu compozitia obtinuta se umplu cartofii. Se aseaza cartofii intr-o tava si se adauga apa (pentru a nu se lipi cartofii de tava) si o lingura de ulei. Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute.Se pot servi cu o salata de legume, cartofii sa fie desigur calzi.
     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu