joi, 15 octombrie 2009

Orez cu legume

       Este foarte important sa stim ce mancam  in periada postului. Aceasta combinatie de legume proaspete si orez fac o masa principala deosebit de gustoasa si sanatoasa.
   Ingrediente:
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1 telina mica tocata
  • 4 lingurite patrunjel tocat
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 2 dovlecei decojiti si taiati cuburi
  • 100 g fasole proaspata boabe
  • 100 g mazare proaspata
  • 2 rosii coapte, decojite si tocate
  • 250 g orez Risotto
  • Sare si piper
 
       Cum procedam:  amestecam ceapa tocata cu usturoiul, telina si patrunjelul tocat. Se incing 3 lingurite de ulei intr-o tigaie si se adauga amestecul de ceapa, usturoi, telina si patrunjel si dovleceii taiati. Se calesc timp de cateva minute, dar trebuie sa avem grija sa nu se rumeneasca (sa nu prinda culoarea maro). Se adauga fasolea si mazarea, se lasa cateva minute sa se amestece cu aromele celorlalte legume, amestecand in acest timp cu o lingura de lemn. Dupa aproximativ 5 minute se adauga rosiile, sarea si piperul. Se acopera vasul in care gatiti si se mai tine pe foc (potrivit) timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
      Intre timp punem o oala cu apa cu un  praf de sare la fiert, pentru a fierbe orezul timp de 10 minute, dupa care scurgem orezul fiert. Amestecam  bine orezul cu legumele gata fierte. Se adauga restul uleiului, se amesteca si se rastoarna totul intr-o tava, se uniformizeaza, se acopera cu o folie de aluminiu si se coace in cuptorul preincalzit (180 grade C) timp de aproximativ 10 minute. Se serveste calda.
     Pofta buna!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu