sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ciuperci sote

      Cand eram mica, parintii ma luau intotdeauna cu ei la cules ciuperci. Dar credeti ca mie imi placea sa le culeg sau sa le mananc? Gatite, nu crude, normal. Dar dupa o zi intreaga de adunat ciupercute, mai urma si gatitul acestora, cea mai placuta activitate pentru mine. Si fiind obositi de la cules va dati seama ca alegeam cea mai rapida reteta de preparare a ciupercilor.
      Eu ma ocupam cu pregatitul ingredientelor:     
  • 600-800 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura unt
  • sare si piper (dupa gust)
           Curatam si spalam ciupercile in mai multe ape, taiem in felii subtiri palariile si coditele. Intr-o tigaie punem untul la topit dupa care adaugam ceapa curatata si taiata julien (feliute). Adaugam ciupercile si calim pana scade zeama lasata de ciuperci. Adaugam usturoiul zdrobit sau taiat foarte marunt. Potrivim gustul de sare si piper si eventual acrim cu putina zeama de lamaie. Servim cald cu marar tocat.
    Poate fi servit ca garnitura, dar la fel de bun este cu mamaliguta.

                                      Pofta buna !

                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu