marți, 25 ianuarie 2011

Magiun de prune

      Avantajul acestui magiun este ca il puteti folosi oricand si oricine. Daca sunteti la dieta, nu aveti voie dulceata, gemuri, dar nu aveti interdictie si la acest magiun deoarece acesta nu contine zahar.
 Eu am facut din 5 kg de prune, dar nu trebuie neaparat cantarite.
  • 5 kg de prune (care se desprind usor de pe samburi)
        Alegem prune coapte, le spalam si le curatam de codite si samburi. Fierbem prunele intr-o cratita (de preferat ceaun), cu foarte putina apa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului, la foc mic si amestecam din cand in cand. Tinand cont ca nu punem zahar sau alt conservant in magiun, acesta trebuie sa fiarba cel putin 15 ore. Dupa aproximativ 7 ore, dam cratita la cuptor si o lasam cam 8-10 ore, la foc potrivit, pana cand coaja fructelor se rasuceste si zeama dispare complet. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il punem fierbinte, usor in borcane curate si uscate. Capsam bine borcanele, sau punem celofan dublu. Eu recomand borcanele cu capace pe filet. Eu personal acestea le folosesc.
    !!! Este mai bun si mai gustos daca este facut la foc de lemne, inclusiv la cuptor de pamant.

                                                 Spor la treaba !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu