vineri, 28 ianuarie 2011

Pasca cu branza de vaci

      De langa drobul de miel si cozonacul traditinal de Pasti, nu trebuie sa lipseasca delicioasa si traditionala pasca cu branza de vaci. Toate acestea formeaza un trio de nelipsit de pe masa tuturor in ziua de Pasti.
   Ingrediente:
  • 500 g de aluat ca de cozonac 
  • 500 g de branza dulce de vaci 
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g de stafide
  • un praf de sare.

        Branza scursa bine de zer, se zdrobeste foarte bine cu furculita, apoi se amesteca bine cu trei oua batute, smantana, zaharul, stafidele si mirodeniile. Separat pregatim o tava pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Din aluatul ca de cozonac se face o foaie, o coronita cat tava (o impletitura din trei fasii de aluat) care se va pune de jur imprejurul tavii, dar se va face si o cruce care se va pune la mijloc. Se lasa la crescut, dupa care se umple cu branza, se unge cu ou batut si se da la copt, la foc moderat, timp de o ora.

                                                                Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu